Dikmen'lerin sergisine büyük ilgi

Dikmen

Yüksel Kızılca Dikmen ile eşi H. Ender Dikmen'in yağlıboya ve suluboya resimlerinden oluşan sergi, Bandırma Belediyesi Kültür Merkezi'nde açıldı.






Bandırma Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bir resim sergisi daha sanatseverlerle buluştu. Yüksel Kızılca Dikmen ile eşi H. Ender Dikmen'in yağlıboya ve suluboya resimlerinden oluşan sergi, Bandırma Belediyesi Kültür Merkezi'nde açıldı.

Serginin açılış törenine CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Atatürkçü Düşünce Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar ve kalabalık bir topluluk katıldı.

AKP Balıkesir Milletvekili Tülây Babuççu'nun da bir kutlama mesajı gönderdiği serginin açılış töreninin ilk konuşmasını ressam Yüksel Kızılca Dikmen yaptı. 1967 yılında Bandırma Şehit Mehmet Gönenç Lisesi'nden mezun olan Dikmen, konuşmasında, 10 yıllık sanat çalışmalarının ürünü olan ilk sergiyi Bandırma'da açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, Resimde yol bitmez. Daha uzun yıllar resim sanatına emek vermek istiyorum” dedi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel ise, kültür ve sanata büyük önem verdiklerini vurgularken, Bunun en büyük göstergesi, her 10 günde bir gerçekleştirdiğimiz etkinliklerdir” diye konuştu.

Pekel'in verdiği plâketlerin ardından, 1969-1973 yılları arasında Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nde pilot olarak görev yapan H. Ender Dikmen ile eşi Yüksel Kızılca Dikmen'in toplam 85 yapıttan oluşup, 30 Nisan 2012 tarihine dek sürecek olan resim sergisi açıldı.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı